Hindi Kuşbaşılı Bezelye

Author: LUGAS // Category:























Bu yemek eşimin marifetli ellerinden çıktı. Pazar günü anneannemlere iftara giderken götürmek için ben mozaik pastası yaptım. Eşim de hafta içi yememiz için bu yemeği ve pilavı yaptı. Malum ikimiz de çalıştığımız için iftar yemeğini aynı gün yapamıyoruz. Bir gün önceden hazırlamamız gerekiyor.

Malzemeler:

  • 1/2 kg hindi but kuşbaşı
  • 1/2 kg konserve bezelye
  • 2 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet sivri biber
  • 3-4 yemek kaşığı domates püresi
  • tuz, kimyon, kırmızı biber, karabiber
Yapılışı:

Biberi ve soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun. Domates püresini ekleyin. Kuşbaşı etleri ekleyip kavurun. Baharatları ekleyin. Etleri biraz kavurduktan sonra tavla zarı şeklinde doğranmış patatesleri ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Yaklaşık yarım saat pişirin. Bezelyeyi katıp 15 dk daha pişirin. Tuzunu ekleyin ve ocaktan alın.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Hindi Kuşbaşılı Bezelye"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...