FONDANT AU CHOCOLAT(eriyen cikolatali kek)

Author: LUGAS // Category:

Tarifimi Birsel arkadaşımın bu ayki ev sahipliğini yapmış olduğu Ye#47 (soğuk İkramlar)etkinliğine gönderiyorum...
Arkadaslarim belki yayinladigim son tarif gitmeden once.. bi daha eklermiyim?sanmiyorum...bu cok guzel fransiz keki hatta kekte sayilmaz boyle yumusacik icersi helva gibi biseyy...
deneyin ve gorun derim gercekten memnun kalicaginiz, degisik bir tarif...
Malzemeler:
  • 200 gr bitter cikolata
  • 4 yumurta
  • 200 gr margarin
  • 150 gr pudra sekeri
  • 2 yemek kasigi un
  • 1 cimdik tuz

Hazirlanisi:Bitter cilolatamizi ben mare(bain marie )usulu ile eritelim.Diger taraftanda margarinimizide eritelim (ayri ayri kaplarda:)ve sogumaya birakalim.

Yumurtalarimizin sarisini ve beyazini ayirip sarilarini pudra sekerimizle cirpalim cirptiktan sonra iki corba kasigi unumuzu ekleyip tekrar cirpalim.Ardindan eritmis oldugumuz cikolata ve margarinimizide ekleyip 2 dakika daha cirpalim ve bir kenarda bekletelim.

Sonra ayirmis oldugumuz yumurta beyazlarini bir cimdik tuzla kar haline gelene kadar cirpalim ve kenara aldigimiz harca ekleyip tahta kasik yardimiyla yavas yavas karistiralim ve yaglanmis yuvarlak kelepceli kalibimiza yada silikon kalibimiza dokup uzerini folyayla kapattiktan sonra 180°lik isitilmis firinda 25_30 dakika pisirelim pistikten sonrada firindan cikarip bir 40_45 dakika daha oyle dinlendirelim.Dinlenen kekimizi afiyetle yiyelim:))

Not:25 dakika normalinde yeterli olacaktir fakat firinina gorede degisebilir.25 dakika sonunda kurdan batirip pismedi endisesine girmeyin!! firindan ciktiginda cokta kabarik olan kekimizi 40 dakika dinlenme sonrasi nasil bir kekle karsilayacaginizi goreceksiniz...Yuvarlak kelepceli yada silikon kaliplarda yapilmasi gereken bir kek turu buna ozen gosterelimm..

sevgilerimlee...



0 Responses to "FONDANT AU CHOCOLAT(eriyen cikolatali kek)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...