EVDE YOĞURT YAPIMI VE MEYVELİ YOĞURT

Author: LUGAS // Category:

Çocuklarımıza doğal olarak tattırabileceğimiz hemen hemen hiç birşey kalmadı o eski meyvelerin sebzelerin tadı şimdi yok. Geçen gün "şimdiki çocuklar çok şanslı" demişti annem bebek arabası, salıncağı, bisikleti, oto koltuğu filan derken her türlü olanaklarımızı önlerine serip mutlu olsunlar diye çabalıyoruz. Ama eşim dedi ki " neden şanslı olsunlar yıllarca okuyup işsiz kalıyorlar, sokaklarda doyasıya rahatça oyunlar oynayamıyorlar, bizim yediğimiz tadına doyamadığımız meyvelerden sebzelerden yiyemiyorlar herşey hormonlu"

Ne kadar doğru değil mi? Şimdi nereden geldik bu konuya diyeceksiniz belki ama ne bileyim geçenlerde bir arkadaşım 6 aylık çocuğuna marketten aldığı meyveli yoğurtlardan yediriyordu. Yine geçenlerde bir haber programında kantin işleten bir bey diyordu ki" anneler gelip akşam yemeği için bizden patates kızartması alıyorlar" şok oldum. Neden niye bu kadar hazırcı olduk zaten yazımın başında dediğim gibi doğal diyebileceğimiz neredeyse hiç birşey kalmamışken en azından yapabileceğimiz en doğal yoldan çocuklarımızı sağlıklı yetiştirsek daha iyi olmaz mı?

Bu yüzden en azından o marketten alınan yoğurttan bin kat sağlıklı olduğunu düşündüğüm yoğurdumu anlatmak istedim. Zaten yoğurt yapımını bilmeyen hanım yoktur ama ben yine de sizlere hatırlatmak istiyorum.


Ev yapımı yoğurt için: 1 litre süt

1 çorba kaşığı yoğurt


Sütünüz hazır ise kaynatmaya gerek olmadan çelik tencerede ısıtıyoruz çok aşırı sıcak olmayacak çok da ılık olmayacak şekilde. Küçük parmağımızı süte batırın sıcaklığını hissedin ama çok da eliniz yanmasın.

1 çorba kaşığı yoğrdu bir kaba alıp içerisine bir kaşık yardımıyla azar azar sıcak sütten ilave edip sulandırıyoruz ve yavaş yavaş süte ilave ediyoruz. Bir mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz. Kapağı olan bir tencere ya da herhangi bir kaba boşaltıp kapağını kapatıyoruz ve üzerini bir kaç parça kıyafet ve ya bez yardımıyla örtüyoruz. Bu şekilde 3-4 saat bekletip üzerindeki örtüleri alıyoruz oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp ertesi gün afiyetle yiyoruz.


Çilekli yoğurt için: 4-5 adet temizlenmiş çileği derince bir kaba alıyoruz blender yardımıyla iyice ezip püre haline getiriyoruz. (Çekirdekleri ağıza gelmesin derseniz bir süzgeçten geçirin).

4-5 çorba kaşığı yoğurda çilek püremizi katıyoruz ve 1 tatlı kaşığıda bal ilave ediyoruz işte hazır meyveli yoğurtlardan çok çok lezzetli yoğurdumuzu elde ediyoruz.

Çilek yerine aynı işlemi muz,şeftali, kayısı, vişne ile de yapabiliriz.

Afiyet Olsun minişlere :)

0 Responses to "EVDE YOĞURT YAPIMI VE MEYVELİ YOĞURT"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...