Etli Şehriye Pilavı

Author: LUGAS // Category:


Haftasonu eşim ne zamandır yapmak istediği bu yemeği nihayet yaptı ve bu lezzeti evde de tatma fırsatı buldum. İşyerimizin yemekhanesinde de sıkça çıkan bir çeşit fakat her zaman çok yağlı olur. Eşimin yaptığının daha lezzetli ve sağlıklı olduğunu da belirtmek isterim.

Malzemeler:

  • 300 gr dana kuşbaşı
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 4 çay kaşığı tuz
Yapılışı:

Kuşbaşı etleri tencereye koyun. Üzerine 1-2 parmak geçecek kadar su ekleyip 45 dk kadar orta ateşte etleri haşlayın. Kaynarken çıkan köpükleri kaşıkla alın. Haşlanan etlerin suyunu süzün. Et suyunu bir kenara alıp dinlendirin (tortusunun dibe çökmesi için). Tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağını koyun. Yağ ısınınca yemeklik doğranmış soğan ve ince ince doğranmış sarımsakları tencereye ekleyin. 4-5 dk kadar soteledikten sonra etleri ekleyin ve soğanlar ölene kadar kavurun. Başka bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağında şehriyeleri kahverengi olana kadar kavrun(fazla koyulaşmasından korkmayın pişince rengi biraz daha açılıyor). Etlerin üzerine şehriyeyi dökün ve kaşıkla 1-2 dk karıştırın. Rendelenmiş domatesleri de ekleyin. 2-3 dk sonra üzerine 3 su bardağı et suyu (yetmezse sıcak suyla tamamlayın), tuz ve baharatları ekleyin. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu tamamen çektikten sonra ocağı kapatıp 5-10 dakika demlendirin.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Etli Şehriye Pilavı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...