Bahçe Günlüğü 1

Author: LUGAS // Category:
Bahçede heyecan verici süreç başladı. Ekilenler ve dikilenler büyüyüp mahsul verecek mi ?Toprak gübreli ve dinlenmiş. Bu sene bol yağışın bereketi var. Küçük elma ağacı çoktan çiçeklendi.Ispanak , semizotu ve maydonuz tohumlarının minik yeşil uçları toprak üstüne çıktı. Asma yaprak verdi. Bekleyip göreceğiz daha neler olacak...

Bu senenin mahsulu kilo ile ölçülebilecek galiba çünkü
çileklerin üzeri çiçek ve tomurcuk dolu :)

Pazardan alınan nanelerin alt yaprakları temizlenir (üst kısımda yaprak bırakılır), on gün kadar su içinde bekletilip köklendirilir. Köklenen nane fideleri saksı veya bahçeye dikilir. arsız bir bitki olduğu için tutmama olasılığı az ve çabucak büyüyor.

Domates fidesi.Öğrencim anneannesinden aldığı domates tohumlarını getirmişti. Tohumlar önce saksıya ekilip fide haline getirilecek sonra bu fideler bahçeye dikilecek. Henüz bu tohumlar fide haline gelemedi. Yukarıdaki fideyi köylü pazarından aldım.

Biber fideleri yine pazardan...

Salatalık fideleri ...

Kıska (küçük kuru soğan) ...Aktar yada baharatçılarda bulabirsiniz.Pazarda vardı. Yemeklerde de kullanılıyor. Çok derin olmamak şartıyla toprağa gömerseniz taze yeşil soğanınız hazır :) Evde saksı içinde iyi sonuç veriyor. Bence her mutfak saksısında olmalı...

Henüz 70 cm boyunda bebek ! badem ağacı..

Su kabağı(öndeki iriler) ve süs kabağı tohumları. Sevgili arkadaşım Şükran Hanım'ın hediyesi. Özenle toprağa ektim ve merakla çıkmalarını bekliyorum.

0 Responses to "Bahçe Günlüğü 1"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...