Eskişehir İrmik Helvası

Author: LUGAS // Category:


İş yerinden arkadaşımız Sevgili Nevin'den aldığım farklı bir irmik helvası tarifi. Memleketi Eskişehir(İnönü)'de özellikle düğünlerde sık yapılırmış. Çok çabuk hazırlanan ve lezzetli bir tatlı. Tarif için tekrar teşekkür ederim Nevin :)

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağında 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı süt
Hazırlanışı:

İrmik, yağ ve unu bir tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak 10-15 dk. kavurun. Diğer tarafta su ve şekeri kaynatın. Yumurtayı bir kabın içinde iyice çırpın, sonra sütü ilave edip tekrar çırpın.

Ocağın altını iyice kısıp kavrulan irmik-un-yağ karışımına önce şeker-su karışımını ardından hemen süt-yumurta karışımı ekleyip karıştırın( bu aşamada özellikle süt-yumurta karışımını eklerken çok hızlı olmak gerekiyor. Yoksa yumurtanın beyazı pişebilir). 1-2 dk. tüm malzemeyi birbirine yedirerek karıştırın. 5-10 dk. demlendirdikten sonra iki kaşık yardımıyla helvaya şekil verip servis tabağına alın.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Eskişehir İrmik Helvası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...