İş yerinden arkadaşımız Sevgili Nevin'den aldığım farklı bir irmik helvası tarifi. Memleketi Eskişehir(İnönü)'de özellikle düğünlerde sık yapılırmış. Çok çabuk hazırlanan ve lezzetli bir tatlı. Tarif için tekrar teşekkür ederim Nevin :)
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağında 1 parmak eksik sıvıyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı süt
İrmik, yağ ve unu bir tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak 10-15 dk. kavurun. Diğer tarafta su ve şekeri kaynatın. Yumurtayı bir kabın içinde iyice çırpın, sonra sütü ilave edip tekrar çırpın.
Ocağın altını iyice kısıp kavrulan irmik-un-yağ karışımına önce şeker-su karışımını ardından hemen süt-yumurta karışımı ekleyip karıştırın( bu aşamada özellikle süt-yumurta karışımını eklerken çok hızlı olmak gerekiyor. Yoksa yumurtanın beyazı pişebilir). 1-2 dk. tüm malzemeyi birbirine yedirerek karıştırın. 5-10 dk. demlendirdikten sonra iki kaşık yardımıyla helvaya şekil verip servis tabağına alın.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Eskişehir İrmik Helvası"
Yorum Gönder