

Şimdi gelelim tarifimize;
Malzemeler;
*250 gr margarin veya tereyağı,
*3 orta boy yumurta,
*1,5 su bardağı toz şeker,
*2 çay kaşığı tarçın,
*1 çay kaşığı zencefil,
*1 çay kaşığı kakule,
*1 paket patates nişastası,
*3,5 - 4 su bardağı un.
*yeteri kadar beyaz ve sarı şeker hamuru,
*taş şeklinde ufak çikolata taneleri.
Hazırlanışı;
1.Tüm kurabiye malzemesi iyice yoğurulduktan sonra yarım saat kadar dolapta dinlendirilir.
2.Dolaptan çıkarıldıktan sonra az bir miktarı ayrıldıktan sonra, geri kalan kısım unlu zeminde merdane ile açılır ve tavşan kurabiye kalıbı ile kurabiyeler çıkarılır. İsterseniz siz koyun, at, kaz veya benzeri kalıplarla yapabilirsiniz.
3.Kurabiyeler önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirilir ve soğutulur.
4.beyaz şeker hamuru açılarak, aynı kalıpla kesilir ve üstlerine bal sürülmüş olan kurabiyelere yapıştırılır.
5. Bu arada ayırdığınız kurabiye hamurunu tekrar unlu zeminde açıp, yuvarlak bir çember kalıpla sepetin alt tabanını oluşturmak üzere parça çıkarın. Normal bir yemek tabağı büyüklüğünde olabilir. Bu parçayı da pişirin ve soğutun.
6.Hazırlayacağınız çok az bir royal icing ile ( Ben kurabiye evden arta kalan icingi kullandım) tavşanları, yuvarlak pişiridiğiniz alt taban olacak kurabiyenin kenarlarına yapıştırın. Taş şeklindeki çikolatalarıda en dış kısıma royal icing yardımı ile yapıştirin ki bahçe süsü olsun. Bu şekilde bir gece icing kuruyuncaya kadar bekletin.
7. İçine ben beyaz tül parçası yerleştirdim ve onun üstüne çikolataları dizdim. Siz başka bir malzeme ile altını süsleyebilirsiniz.

0 Responses to "EN TATLI HEDİYELER-TAVŞAN SEPETİNDE ÇİKOLATA"
Yorum Gönder