davetlik tavuk

Author: LUGAS // Category:

4 kisilik
4 tavuk gögsu
Tuz, karabiber
200 gr mantar
Graten sosu:
1,5 su bardagi tavuk suyu
2 yemek kasigi un
Yarim su bardagi krema
75 gr rende peynir
2 yemek kasigi soya sosu
Tuz, karabiber
Patates:
1 kg patates
1 su bardagina yakin sut
2 yumurta sarisi
2 yemek kasigi margarin
Kiyilmis maydanoz

Tavuklari tuz ve karabiberle ov. Yagda renk alana kadar cevir. Firina dayanikli bir kaba koy. 200C° de 20 dakika pisir. Mantarlari temizle ve dogra. Yagda biraz cevir. Tavuk suyunu kaynat. Unu, kremayi icine kat ve kaynarken surekli karistir. Peyniri ekle. Tuz, biber ve soyayi kat. Patatesleri soy ve kucuk dogra. Tuzlu suda pisir. Suyunu bosalt ve ez. Sutu ve yagi koyarak karistir. Biraz soguduktan sonra yumurta sarilarini ekle. Tuz ve biberini ek. Tavuklari ufak parcalar halinde dogra ve servis kabinin ortasina koy. Patatesi etrafina sekilli olarak bir torba yardimiyla sık. Mantarlarida tavuklarin uzerine koyduktan sonra graten sosu uzerine dök. Firinda 250C° de renk alana kadar kizart. Uzerine kiyilmis maydanozu serperek salata ile servis et. Goruntusu ile misafirlerinizin begenisini kazanacak bir davet yemegi.

0 Responses to "davetlik tavuk"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...