Kırma yeşil zeytinlerin çekirdeklerini ayıklayarak bir karıştırma kasesine alalım.Yeşil soğan,maydonoz,dereotu,nane doğrayalım.Zeytinyağı ve limon ile soslayıp servis tabağına aldıktan sonra üzerine bolca ceviz serpelim.Zeytinlerde bir miktar tuz olduğu için tuzunu kontrollü ekleyelim.

Kaburga dolması
Elimdeki kaburga 1.5 kg. kadardı.Bildiğimiz içpilavı ciğer koymadan(çok fazla protein olacağını düşünerek) yarım pişirerek hazırladım.Kaburganın kemik ile eti arasında bir cep açtım.Yarım pişmiş olan içpilavı kaburgayı çok sıkıştırmadan,pirinçlere şişme payı bırakarak doldurdum ve diktim.Kaynar su dolu büyük bir tencerede 3 saate yakın pişirdim.Suyu eksildiğinde kaynar su ekledim.Tuz oranına dikkat etmek gerekiyor,suyunun biraz tuzlu olması gerekiyor etin ve pilavın tuzsuz olmaması için.Lokum gibi pişen dolmayı parçalanmaması için dikkatlice sudan çıkardım.Yoğurt,domates salçası,zeytinyağı,kekik,karabiber ve tuz ile sos hazırlayıp her yanına sürdüm ve fırında 20 dk. kadar kızarttım.Servis yapmadan önce iplerini çıkardım alt taraftan kaburgaları kolaylıkla çıkardım ve keserek servis yaptım.Bir daha ki sefere bulgur pilavı ile denemeyi düşünüyorum.
Karışık kızartma
Ispanaklı içi hazırlarken kıyma kullanmadım bu defa, dolma fıstık ve krema ekledim.Margarin yerine de sıvıyağ kullandım.Çok daha güzel bir börek oldu böylece.
Havuç salatası
Mevsim salatası
0 Responses to "Davet Sofrası"
Yorum Gönder