CIKOLATALI SARMA LOKUM...

Author: LUGAS // Category:


Tam yaz ayina yakisan bu hafif tatlimi Özgul(ozguluntarifleri) ablacigimda gormustum ve kalkip hemen denemistim buda ikinci denemem biz cok begendik hatta ilkini arkadaslarima yapmistim onlarda cok begenip tarifini almislardi:))sizinde begeneceginizi dusunuyorum yaz aylarinda buz gibi..Tarif icin Özgul ablacigima cok cok tesekkur ediyor tarifi aynen aktariyorumm...





MALZEMELER:


  • 1 litre sut
  • 1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi un
  • 50 gr (4 yemek kasigi) kakao
  • 1 tatli kasigi tereyagi
  • 1 paket vanilya
  • 1 poset krem santi
  • 1 su bardagi sut (krem santi icin)
  • Tepsi icin bolca hindistancevizi



YAPILISI:


Firin tepsisine bolca ve tepside hic bosluk kalmayacak bicimde hindistan cevizi serpin, kenarda bekletin.
Sut, un, seker ve kakao’yu bir tencerede muhallebi kivamina gelene kadar pisirin. (Goz goz olmaya baslayinca 1-2 dakika daha kaynatip ocaktan alin)
Tereyagini ve vanilyayi ekleyip mikserde 3-4 dakika cirpin.
Onceden hazirladiginiz firin tepsisini alin ve kremayi dikkatlice ve az az hindistan cevizinin uzerine dokun.
Hemen dondugu icin ince sermeye dikkat edin.
Buyuk bir kasikla azar azar dokebilirsiniz. Eger fazla kalin yerler olursa islattiginiz kasik ya da spatulayla duzeltebilirsiniz.
Tepsi soguyunca buzdolabina alin ve 2 saat bekletin.
Krem santiyi sutle cirpin, muhallebinin uzerine incecik yayin ve tekrar dolaba alip bir gece dinlendirin.
Ertesi gun istediginiz buyuklukte dikdortgen dilimler kesin ve rulo seklinde sarin.
Catlayan yerler olursa Hindistan cevizi serpin.



Not:Arkadaslarim haftaya kismetse Turkiye yolcusuyum... Tatli bir telas, heyecan simdiden basladi...bu yuzden hepinize donemeyebilirim gelemessem kusuruma bakmayin olurmu?:) gitmeden once son bir iki tarif daha eklemeye ozen gosterecegimm hepinize sevgilerimi yolluyorumm...



0 Responses to "CIKOLATALI SARMA LOKUM..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...