Çikolata Tutkunlarına :Sufle

Author: LUGAS // Category:
Dün akşam güzel vakit geçirdiğimiz bir iftar davetindeydik.Arkadaşım Münevver Moran mutfakta inanılmaz yetenekli, herşey çok lezizdi.Kendisinin suflesi ünlüdür. Gecenin ilerleyen saatlerinde bize sufle pişirdi.Sufle sıcak yeneceği için , ikram edilmeden hemen önce pişirilmesi gerekiyor.Bu lezzetten kimse mahrum kalmasın istedim.

Malzemeler
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket siyah çikolata
  • 1 tutam tuz, vanilya
  • üzerini süslemek için pudra şekeri
Yapılışı
  • Hamuru için teflon tencereye yağı koyun, eritin. Unu ekleyin. Un sararana dek kavurup, sütü azar azar una ilave edin.
  • Ayrı bir kapta , toz şeker,vanilya, kakao ve rendelenmiş( rondodan geçirilmiş) çikalatayı karıştırın.
  • Bu karışımı tencereye ekleyin. Karıştıra, karıştıra hamur haline getirin. Kaynamaya başladığında, ocaktan alıp ayrı bir kap içinde çırptığınız yumurta sarılarını yavaş yavaş , yedire yedire ekleyin.
  • Yine ayrı bir kap içinde yumurta aklarını kar beyaz olana kadar çırpın. Hamura azar azar karıştırarak yedirin.
  • 6-8 adet sufle kabı ( toprak veya cam) yağlayıp bir miktar şeker serpiştirin ve yarısına kadar glecek şekilde hamuru doldurun.
  • Sufleleri , önceden ısıtılmış 240 C fırında 25 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra pudra şekeri serpiştirip, üzerine krema ekleyerek sıcak olarak servis yapın.

0 Responses to "Çikolata Tutkunlarına :Sufle"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...