Dün akşam güzel vakit geçirdiğimiz bir iftar davetindeydik.Arkadaşım Münevver Moran mutfakta inanılmaz yetenekli, herşey çok lezizdi.Kendisinin suflesi ünlüdür. Gecenin ilerleyen saatlerinde bize sufle pişirdi.Sufle sıcak yeneceği için , ikram edilmeden hemen önce pişirilmesi gerekiyor.Bu lezzetten kimse mahrum kalmasın istedim.
Malzemeler
Malzemeler
- 1/2 su bardağı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1, 5 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı un
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket siyah çikolata
- 1 tutam tuz, vanilya
- üzerini süslemek için pudra şekeri
- Hamuru için teflon tencereye yağı koyun, eritin. Unu ekleyin. Un sararana dek kavurup, sütü azar azar una ilave edin.
- Ayrı bir kapta , toz şeker,vanilya, kakao ve rendelenmiş( rondodan geçirilmiş) çikalatayı karıştırın.
- Bu karışımı tencereye ekleyin. Karıştıra, karıştıra hamur haline getirin. Kaynamaya başladığında, ocaktan alıp ayrı bir kap içinde çırptığınız yumurta sarılarını yavaş yavaş , yedire yedire ekleyin.
- Yine ayrı bir kap içinde yumurta aklarını kar beyaz olana kadar çırpın. Hamura azar azar karıştırarak yedirin.
- 6-8 adet sufle kabı ( toprak veya cam) yağlayıp bir miktar şeker serpiştirin ve yarısına kadar glecek şekilde hamuru doldurun.
- Sufleleri , önceden ısıtılmış 240 C fırında 25 dakika pişirin.
- Piştikten sonra pudra şekeri serpiştirip, üzerine krema ekleyerek sıcak olarak servis yapın.
0 Responses to "Çikolata Tutkunlarına :Sufle"
Yorum Gönder