Önce çiğköfte partisi olarak belirlenip daha sonra çokda ağır yemeklerin olmadığı bir akşam yemeği davetine dönüştü.
Malzemeler:2 lt tavuksuyu,1 kase haşlanmış doğranmış tavuk eti,1 havuç rende,1 patates rende,1/2 kabak rende(isteğe bağlı),minik doğranmış dereotu&maydonoz,2 diş sarımsak,2 kaşık un,limon,1 yumurta sarısı,3 kaşık tel şehriye(arpa şehriye de olabilir)
Yapılışı:
1 çay bardağı sıvıyağda unu 2 dk. kavuralım.Tavuksuyunu ekleyelim kaynayınca ,tuz,şehriye,havuç,kabak ve patatesi ekleyelim 15 dk. hafif ateşte pişirelim.Ezilmiş sarımsak,tavuk eti,maydonoz,dereotu ekleyelim,5 dk. daha kaynatalım.Yumurta sarısı ve 1 limon suyunu çırpalım,çorbadan 1 kepçe ekleyerek ılık hale getirip karıştırarak çorbaya ekleyelim.bir taşım kaynatalım,çorbamız servise hazır.
0 Responses to "Çiğköfte Daveti"
Yorum Gönder