Cevizli ve soslu brüksel lahanası

Author: LUGAS // Category:

Salata ve özelliklede benim gibi yeşil sever birimisiniz.O zaman tam sizler için herkesin bildiği bir tarif.Ben keyifle yapıyorum.Çok ta severek yiyorum.Bu tarifimi iki şekilde sunmak istedim.Damak tadınıza uyan bir lezzet olması dileğiyle.
MALZEMELER:
- 500 gr brüksel lahanası
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak(isteğe bağlı)
- 1 limon
- Zeytinyağı
- Ceviz
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Brüksel lahanaların üst yapraklarını temizleyiniz va güzelce bol suda yıkayınız.Tencereye suyu koyup kaynatınız.Kaynayan suyun içine çok az tuz atıp lahanaları ekleyiniz ve haşlanmaya bırakınız.Geniş bir kaba soğuk su hazırlayınız.Haşlanan lahanaları soğuk suyun içine çıkarıp sonra süzünüz.Soğumaya bırakınız.Bu şekilde yaparsanız renginin daha yeşil kalmasını sağlarsınız.
- 2 diş sarımsağı eziniz veya rendeleyiniz.Yoğurt'un içine sarımsak ve mayonezi ekleyip çırpınız.Lahanaların üzerine gezdiriniz.İsterseniz biraz zeytinyağı ve limon ekleyebilirsiniz.
Son olarak ceviz kırıkları ekleyerek servis yapınız.
- İkinci bir şekilde sunmak ısterseniz.Limonsuyu,zeytinyağı ve tuzu karıştırın lahanaların üzerine gezdirin.Yine üzerine ceviz serperek servis yapınız.
- İki değişik lezzet olarak hazırlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.

0 Responses to "Cevizli ve soslu brüksel lahanası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...