CEVİZLİ KURABİYE

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER:
- 125 gr Margarin(oda sıcaklığında)
- 1 Su bardağı pudra şekeri(toz şekerde olabilir)
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım su bardağı kuru üzüm(isteğe bağlı)
- 1 Tane yumurta
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
- Margarin,pudra şekeri,sıvıyağve yumurtayı karıştırma kabının içine koyup hepsini güzelce karıştırınız.Margarin ve şeker iyice eriyecek.
- Kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz.Yavaş,yavaş, unu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Hamur fazla sert olmamalı.Son olarak ceviz ve üzümü ekliyoruz..
- Elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.Hafif üzerine bastırıp tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış185 derce fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "CEVİZLİ KURABİYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...