

MALZEMELER:
- 2 Subardağı ılık süt
- 1 Çay bardağı sıvıyağ
- 1 Yemek kaşığı şeker
- 1 Tane yumurta(Sarısı üzerine sürülecek)
- 1 Çay kaşığı tuz
- 100 gr margarin(Oda sıcaklığında)
- 1 Paket instant kuru maya veya yaşmaya
- Aldığı kadar un
İÇ HARCI:
- 1 Su bardağı dövülmüş haşhaş
- Yarım su bardağı süt
- Toz şeker(İsteğe bağlı)
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz.
HAZIRLANIŞI:
- İç harcı için haşhaş,süt,ceviz ve şekeri karıştırın.Beklemeye alın.
- Süt,sıvıyağ,yumurtanın beyazı,şeker,tuz ve mayayı karıltırma kabına alıp iyice karıştırınız.Yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamı dediğimiz ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurunuz.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez ile kapatın ve mayalanmaya bırakın.Hamurkendi hacminin iki misli olunca mayalanmış demektir.
- Mayalanan hamurun içine margarini ekleyip iyice margarini hamura yedirene kadar yoğurun.
- Yoğrulan hamuru 4 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı merdane ile 0,5 mm kalınlığında açın İçine hazıladığınız haşhaşlı harçınızdan sürün ve rulo şeklinde sarıp yukarıada şekilde gördüğünüz
gibi şekil verin ve tepsiye yerleştirin.Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayın.Hazırladığınız hamuru 10-15 dk tepside mayalandırın Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
NOT:İsterseniz üzerinede şeker serpebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
0 Responses to "CEVİZLİ HAŞHAŞLI BÜKME"
Yorum Gönder