ceviche

Author: LUGAS // Category: , , ,

Bir Güney Amerika giriş yemeği olan ceviche, Peru suşisi olarak da adlandırılabilir. Yeni yıla girerken bir davet verecekseniz, değişik tatlardan hoşlanıyorsanız, ceviche güzel bir seçenek olabilir.

500 gr somon yada herhangi bir büyük balığın filesi
500 gr karides
1 olgun avokado
1 kırmızı soğan
1 k
ırmızı acı biber
2 domates
Taze kişniş
1 lime (yeşil limon)

Marine:
2 limon suyu
2 lime suyu
1 fiske ac
ı biber
1 k
ırmızı soğan
1 di
ş sarımsak
1
çay kaşığı tuz
1 fiske iri
çekilmiş karabiber

Marine için bütün malzemeleri karıştır. Balığı küpler halinde doğra. Bir kaba koy ve marineyi üzerine boşalt. 4-5 saat balığın iyice marineyi çekmesi için buzdolabında beklet. Arada bir karıştırırak marinenin balığı örtmesini sağla. Son 1 saat icinde karidesleri de marine içine ekle. Domatesleri, kırmızı soğan ve kırmızı biberi ufak doğra. Avokadoları küp şeklinde doğra. Kişniş yapraklarını da ekleyerek hepsini güzelce karıştır. Balık ve karidesleri, suyunu süzerek (marineyi sakla) bir kaşıkla, servis kaplarına (cam kadehler kullanılabilir) yerleştir ve domatesli karışımı, balıkların üzerine paylaştır. Limonu dilimle ve kadehlerin yanına birer dilim koyarak, marineden biraz üzerlerine gezdirerek servis et.

0 Responses to "ceviche"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...