CESiTLi KÜCÜK KURABiYELER (petits gâteaux assortis)

Author: LUGAS // Category:



Merhaba sevgili arkadaslarim bugun yine bir fransiz tarifiyle geldim...Ben bu fransiz tariflerine fena sardim bu aralar;)ama gercektende cok lezzetli bir tarif denenmesini siddetle tavsiye ederim...


Malzemeler:


_500 gr un(3,5 su bardagi un)
_150 gr toz seker(bir su bardagindan bir parmak eksik)
_250 gr margarin
_bir paketten biraz az  kabartma tozu
_1 paket vanilin
_3 yumurta


Suslemek icin:

_hindistan cevizi
_file badem
_pudra sekeri
_recel
_cesitli sekerlemeler
_kuvertur cikolata



Unumuzu bir kaba alip kabartma tozuyla iyice harmanlayalim.Ortasini havuz gibi acip icersine yumurtalari kiralim
Üzerine sekeri ve vanilyayi ilave edip sivilari karistiralim.Kati margarinimizi kucuk kareler halinde kesip sivi karisimin uzerine ilave edip hamuru yugurmaya baslayalim kulak memesi kivaminda kolay sekil alabilen bir hamur elde edelim (bu asamada birazdaha un gerekebiliyor)Hazirladigimiz hamuru strec filme sarip yarim saat buzdolabinda dinlendirelim.Sonra istedigimiz parcalara ayirip merdaneyle acalim (iki kat recelli yapmak istiyorsak gayet ince olmasina dikkat edelim)istedigimiz kaliplarla keselim.Yagli kagit serili firin tepsisine dizdikten sonra 175°lik isitilmis firinda 10 dakika pisirelim.

Pisirip soguyan kurabiyelerimizi erittigimiz kuvertur cikolataya batirip uzerlerini istedigimiz sekillerde susleyelim...

Afiyet olsun...




0 Responses to "CESiTLi KÜCÜK KURABiYELER (petits gâteaux assortis)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...