Beşamel Soslu Patates

Author: LUGAS // Category:
Tavuklu Börek

Bu yemeğin tarifini Şule'den almıştım. Asıl tarifte tavuk eti kullanılmıyor ama ben eklemiştim; tabii Şule'nin tavsiyesi ile.

Malzemeler :

  • 3 orta boy haşlanmiş patates
  • 250 gr. mantar( tavuk kullanmazsanız 500 gr.)
  • 1/2 haşlanmış tavuk göğsü
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 Çorba Kaşiği Un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber,kırmızı biber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri (1/2 bardak kadar)
Hazırlanışı:

Mantarlari doğrayip biraz yağ ile kendi sularini çekinceye kadar soteleyin.Haşlanan patetesleri orta boy küpler şeklinde doğrayıp mantarlara ekleyin. Haşlanmış tavuk etini didikleyerek bu karışıma ekleyin, dilediğiniz kadar tuz ve baharat ekleyip karıştırın. Beşamel sos için ayrı bir yerde yağ ile unu biraz kavurun daha sonra içerisine süt,tuz ve karabiber ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.Bir borcamı sıvı yağ ile yağlayıp mantar ve patatesli karişimi dökün.Üzerine beşamal sosu yayıp en üstüne rendelenmiş kaşarı dökün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

0 Responses to "Beşamel Soslu Patates"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...