Barbunya Pilaki

Author: LUGAS // Category:


Canım annem iftar için hazırlanırken hep yanımdaydı :). Anneme malzemeleri ölçüyle koymasını istedim beni kırmadı. Yoksa biliyorsunuz anneler yemek yaparken her şeyi gözkararı yaparlar ve de mükemmel olur. Bu seferki pilakimiz de çok güzel oldu.

Malzemeler:

  • 2,5 çay fincanı kuru barbunya
  • 2 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 adet sivri veya çarliston biber
  • 1-2 adet domates
  • salça
  • 3-4 tahta kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 adet patates
  • tuz, kırmızı biber, karabiber
Yapılışı:

Barbunyaları bir gece önceden ıslayın. Suyunu süzüp düdüklü tencerede 20 dk haşlayın, tam pişmeyecekler. İlk haşlama suyunu da süzün ve bir kenara alın. Düdüklü tencereye zeytinyağını koyun. Soğanı yemeklik biberleri halka halka doğrayın. Sarımsakların birazını ezin birazını iri iri doğrayın. Hepsini yağda kavurun. Bu sırada domateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Kavrulan karışıma domatesleri ve salçayı ekleyin. Şekeri katın. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. Tencereye ekleyip biraz karıştırın ve barbunyaları katın. Üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Baharatlarını ve tuzunu da katıp düdüklüde bir 20 dk daha pişirin. Soğuması için servis tabağına alın ve maydanozla süsleyin.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Barbunya Pilaki"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...