Bahçede Mayıs Ayı

Author: LUGAS // Category:
Mayıs ayı süs bahçesi için en güzel en verimli aydır, sebze bahçesi için ise işlerin bol olduğu bir dönem.

Bahçede Erguvan
Bursa 'dan hediye gelen erguvan ağacı, geçen sonbahar dikildi.Ilıman iklim bitkisi olduğu için Ankara 'nın zorlu ve uzun kışını atlatabilecek mi endişesi hep içimizdeydi.Sonunda çiçekleri açıverdi .Gerçekten çok estetik bir ağaç, pembe pembe çiçekler ve kalp şeklinde sıralanmış yeşil yapraklar. Erguvan bahçemizin en gözde ağacı...

Aslanağızı ve kokulu karanfiller... Doğrusu bahçeye bu renkler çok yakışıyor.


Sebze Bahçesi

Sulanmayı ve çapalanmayı bekleyen havuç fideleri...


Kızlarımın ektiği yeşil soğanlar geniş bir alanı işgal ediyor... :(


Geçen ay dikilen patateslerin son hali, yeşil yeşil uzadıkça uzuyorlar.Havuç ve patates birer kök bitki olduğundan büyüyüp olgunlaştıklarını nasıl anlayacağız :|sanırım yaz sonuna kadar beklememiz gerekecek , havuçlar büyüyebilecek mi merak ediyorum gerçekten..

Mayıs ayı sebze bahçesinin oluştuğu aylardan biri.Bende yaz güneşinde kızaran domateslerin hayaliyle bütün gücümle çalıştım...Mayıs ayında bahçede gerçekleştirilen en önemli iş domates, biber, patlıcan ve salatalık fidelerinin dikilmesi oldu. Tohumdan üretmek yerine , 15-20 cm e ulaşmış ve yapraklanmış fideleri dikmek daha garantili.25 adet biber , 20 adet domates, 2 adet patlıcan ve 5 adet salatalık fidesi diktim. Fide dikiminin püf noktası, önce toprağın bellenerek havalandırılması ve doğal hayvan gübresi atılması. Küçük bir alan bile olsa toprağı kürekle havalandırmak ve bir düzene sokmak gerçekten güç istiyor ve çok yorucu.Ama sonuç insanı umutlandırıyor ve değer. Fideler tek tek, hazırlanan oluklara dikilmeli . Biber fideleri birbirine daha yakın dikilebilir. Domates ve salatalık çok fazla yer kapladığı için geniş aralıklı dikilmeli.

Domates fideleri bol su ve güneşle birlikte çiçeklerini göstermekte gecikmedi...

Bahçenin her yıl biraz daha genişleyen çilek tarhı...

Kızlarım tarafından dört gözle beklenen ürün, kızaran çilekler...

Sofraya ulaşamadan dalında tüketilen kırmızı inciler çocukları çok mutlu ediyor...

0 Responses to "Bahçede Mayıs Ayı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...