Bademli İncirli Kafesli Tart

Author: LUGAS // Category: , , ,
Malzemeler;

Tart Hamuru İçin;

250 gr.Kase Halk margarin
1 yumurta
4 yemek kaşığı Dr.oetker pudra şekeri
1 paket Sinangil kabartma tozu
Aldığı kadar Sinangil un


İncir Harcı İçin;

Tarifi Burdan Ulaşabilirsiniz.
Yazın Taze incir tatlısı yapmıştım.Yaptığım tatlıdan kalanları doğradım ve difrize attım.Bu harcı tartımda kullandım.Difrizden çıkınca suyunu süzdüm.Üzerine birazda pudra şekeri serptim.Harika bir tart oldu.Buyrun Tarife...
Arzu ederseniz kuru inciri biraz şeker ve az su ile pişiripte yapabilirsiniz.

Üzeri İçin;

Dr.oetker Pudra Şekeri ve File Badem

Hazırlanışı;

Tüm hamur malzemeleri sırasıyla yoğurulur.Hamurdan Portakal büyüklüğünde bir parça ayırılır.Diğer Kalan Tart hamuru merdaneyle açılır ve yağlanmış tart kalıbına kenarları biraz yukarda kalacak şekilde tart kalıbının şekli verilerek yerleştirilir.Üzerine suyu süzülmüş incir harcı serilir.Daha sonra ayırdığımız hamur parçalarından ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak uzun rulolara yapılarak tartımıza kafes şekli verilir.Ardından önceden ıstılmış 180 derece fırında pişirilir.Pişmesine 10 dk kala tartımız fırından çıkarılıp üzerine badem ve pudra şekeri serpilir.Tekrar fırına verilir.10 dk daha pişirilir.Daha sonra soğuduktan sonra servis tabağına alınarak servis edilir.Afiyet Olsun..

0 Responses to "Bademli İncirli Kafesli Tart"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...