Ayvalı Etimek Tatlısı

Author: LUGAS // Category:
Ayvalı Etimek Tatlısı

Bahar mevsimi geldi ama ben hala kışın etkisinden kurtulamadım.Mevsimi geçmesine rağmen, annemden getirdiğim ve hala iyi durumdaki son ayvaları kullanarak bu tatlıyı yaptım. Sanırım sizin de deneyip yorum yazmanızı uzun bir süre beklemem gerekecek.

Malzemeler :
  • 2 adet ayva
  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
  • hindistan cevizi
Hazırlanışı :

Ayvaları kabuklarını soymadan rendeleyin. 2 bardak su ve 2 bardak şeker ile birlikte pişirin( piştiğinde hala sulu oluyor). Etimeklerin yarısını kare bir borcamın zeminine döşeyin. Üzerine ayvalı karışımın yarısını paylaştırın. Onun üzerine kalan etimekleri ve etimeklerin üzerine ayvalı harcın kalanını yayın. Daha sonra küçük bir tencerede yağ ile unu 2-3 dk. kavurun. Nişasta,1/2 bardak şeker ve sütün tamamını ekleyip muhallebi kıvmına gelene kadarkısık ateşte karıştırarak pişirin.Piştiğinde içerisine vanilyayı ekleyin ve mikser ile 10-15 dk. çırpın. Muhallebiyi ayvalı karışımın üzerine dökün. Tatlı soğuduğunda üzerine hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 2 saat bekletin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Ayvalı Etimek Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...