ANNEMİN BÖREĞİ

Author: LUGAS // Category:


İsmi nedir bu böreğin bilmiyorum ama annem ne zaman istesek üşenmeden yapar çok da güzel yapar.

Annelerin eli neye deyse güzelleştiriyorlar. Basit bir sahanda yumurta ve ya patates kızartması bile bir annenin elindense ziyafet gibi geliyor kendi yaptığım yemeklerden o kadar tat almıyorum annemlere gittiğim zamanda aç olmasam bile anneme patates kızarttırırım :)


Tarifi tam olarak ölçüleriyle bilmiyorum zaten annemde göz kararınca yapar hiç ölçü kullanmaz.


Un, su, yaş maya ve tuzdan yumuşacık bir hamur yapar. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlar ve biraz dinlendirir.


Dinlenmiş hamurları önce tabak büyüklüğünde oklava ile açar arasına eritilmiş margarin sürer bu şekilde üst üste 7 adet olacak şekilde dizer ve hepsini birden tekrar fırın tepsimizin büyüklüğünde açar. Hazırladığı iç harcı üzerine yayar kıymalısı daha güzel olur. Diğer kalan hamurlarıda aynı işlemlerden geçirir önce tabak büyüklüğünde açar aralarına margarin sürerek 7 tanesini daha üst üste dizer ve tepsimizin büyüklüğünde açar. Tepsideki hamurun üzerine yerleştirir üzerine yoğurt ve yumurta sarısı karışımı sürerek kareler halinde keser önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirir. Çok nefis bir börek gerçekten ellerine sağlık annemin.


Sizlerede afiyet olsun.



0 Responses to "ANNEMİN BÖREĞİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...