Afacan Kurabiye

Author: LUGAS // Category:


Kurabiyeleri annemde yaptım. Aslında annemin istediği kurabiye türüne pek benzemese de yine de sesini çıkartmadı. Annem cevizli, üzümlü, ağızda dağılan türde kurabiyeleri sever. Bana kurabiye yap deyince ben de yeni bir tarif denemek istediğimden ortaya bu bisküvimsi kurabiyeler çıktı. Çayla gayet güzel gidiyor. Ayrıca fırında pişerken harika kokular çıkıyor. Tarifi Sahrap Soysal'ın Hürriyet'teki köşesinden almıştım.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı dövülmüş fındık(ceviz kullandım)
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 60 gr tereyağı + zeytinyağı
  • ek olarak 1 çay kaşığı karbonat kullandım
Yapılışı:

Yoğurma kabına yağ, şeker, yumurtayı koyup iyice karıştırın. Dövülmüş fındık (ceviz) ile portakal (limon) kabuğu rendesi ekleyerek karıştırmaya devam edin. Un ve tuzu ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örterek 30 dk dinlendirin. Daha sonra kurabiye hamurunu rulo yapın ve keskin bir bıçakla dilimleyin. Ben dilimleyip yağlı kağıda dizdim. İsterseniz dilimledikten sonra tezgahın üzerinde elinizle yuvarlayarak iki ucunu birleştirin ve simit şekli verin. 175 dereceye ayarlı fırında 20 dk pişirin.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Afacan Kurabiye"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...