AÇMA (HAŞHAŞLI )

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler:
1/2 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt süt,
1/2 su ardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 paket yaş maya (20 gr.)
Aldığı kadar un
İçine sürmek için haşhaş (dilediğiniz kadar)
Yapılışı: Ben yine unu ne kadar koyduğumu unuttum :( sık sık da yapıyorum ama sanırım 7-8 kahve fincanı kadar un koyuyorum. İlk yapışımda tekrar ölçüp ekleyeceğim miktarını.
Ilık su, maya ve toz şekeri yoğurma kabımıza alıp mayanın erimesini sağlıyoruz. İçine yağı, sütü, tuzu 1 adet yumurtayı ve diğer yumurtanın beyazını katıp karıştırıyoruz. Azar azar un ilave ederek yumuşacık bir hamur elde ediyoruz. Üzerini örterek bir saat kadar hamurun kabarması için dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamur kabarınca elimizle yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle açıyoruz. Küçük kahve fincanı tabağı kadar açıp içerisine sıvı yağ ile incelttiğimiz dövülmüş haşhaşımızdan sürüyoruz. (Ben bolca sürüyorum çok seviyorum haşhaşı). Sonra hamuru rulo halinde sarıyoruz her iki ucundan tutup birbirinin tersi istikamtinde buruyoruz. Daha sonra halka gibi şekil verip yağlanmış tepsimize diziyoruz.
Hamurumuz bitene kadar bu işlemleri tekrarlayıp üzerlerine beyazını hamura kattığımız yumurtanın sarısını sürüp isteğe göre susam çörek otu serpip sıcak sıcak servis ediyoruz.
Haşhaşlı değil de normal açma yapacaksanız hamurun içerisine küçük fındık büyüklüğünde margarin koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

0 Responses to "AÇMA (HAŞHAŞLI )"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...