Zeytinyağlı Kereviz

Author: LUGAS // Category: , , , , , ,
Zeytinyağlı Kereviz

Kış mevsiminin en besleyici ve hoş kokulu sebzelerinden olan Kerevizi, gelende klasik tarzda yaparım ama bu kez biraz daha göze hitap eden bir lezzet elde etmek istedim ve biraz stil değiştirdim.

Malzemeler:
  • 3 adet orta boy kereviz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Limon suyu

Yapılışı:

Kerevizlerimizi soyduktan sonra bir parmak kalınlığında halkalar halinde keserek-kararmaması için- 5 dak. kadar limonlu suda bekletiyoruz. Hemen sonra geniş tabanlı bir tencerenin tabanına suyunu süzdürerek halka halka diziyoruz ( kerevizin miktarına göre iki üç kat dizilebilir ) ve üzerinden biraz zeytinyağ gezdirerek tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Diğer tarafta minik doğradığımız soğanları ve zar büyüklüğünde doğradığımız havuçları zeytinyağında soteleyerek hafif pembeleştiriyoruz.

Ardından ocaktaki kerevizlerin üzerine soğan ve havuç sotesini düzgünce yerleştiriyor ve bir miktar tuz ilave ederek sebzelerin üzerini geçecek kadar da su ekleyerek kısık ateşte 30 dak. kadar pişiriyoruz sonra 1 su bardağı konserve bezelyeleri de ilave ederek 10 - 15 dak. daha pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan sonra tabağımıza alta halka kereviz, üzerine ise havuç, soğan ve bezelye gelecek şekilde dizip yemeğin tencerede kalan sosunu da üzerinden gezdirip ve arzuya göre kereviz yapraklarıyla süsleyerek servise sunuyoruz.

Afiyet Olsun.






0 Responses to "Zeytinyağlı Kereviz"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...