yemek masaları...

Author: LUGAS // Category:
Tüm günün koşuşturmasından sonra ailemizle biraraya geldiğimiz, bedenlerimizin ve yüzlerimizin birbirine döndüğü yerdir yemek masaları.
Hayatı yaşadığımız koca bir günün ardından, akşam yemeğinde buluşuruz hepimiz. Bu değil midir aslında akşam yemeklerimizi özel kılan...
Ve maalesef yemekten sonra bedenler dönmez mi hemen televizyon ya da bilgisayar ekranlarına....

İşte bu yüzden benim için çok özeldir yemek masaları...
Hele bir de sevdiklerimizi ağırlıyorsak, değmeyin keyfimize.
Geçtiğimiz hafta sonu ailem konuk oldu masamıza.
Ailem...
Hayatımdaki özel insanlar.
Bu özel insanlara bir yakışıklı daha katıldı üç ay önce. Ve bu dünyalar tatlısı, halasına yumurta almaya geldi. Oğlumla ben bebişe Süpriz Yumurta vermenin daha hoş olacağını düşündük. Hediyesini de verdik annesine. O sanki anlarmış gibi gülücükler dağıttı bize. Onun gülücükleriyle daha bir keyiflendik o akşam.

Annem gündüzden her zaman ki gibi mutfaktaki yerini aldı. Tatlı bir telaşla bize güzel lezzetler hazırladı. Haa bu arada hatırlarsanız annem bize konuk aslında. Ev sahibi olan benim. Ama ben annem varken ana yemeği, çorbayı ve pilavı ona bırakıp kaytardım galiba. Zaten o bu işe her zaman gönüllü. Çalışıyorum ya.. kıyamaz.. ' bütün hafta yoruluyorsun' der. Canım annem benim...
Nefis bir buğday çorbası yaptı bize. İçine küçük küçük etler de doğradı. Ana yemek olarak da fırınlanmış bir et yemeği yaptı. Ve tabii yanına pilav. Bana en kolaylarını hazırlamak kaldı.


Sevdiğim yeşilliklerden oluşan renkli bir salata. Marul, roka, maydanoz, taze soğan, kurutulmuş domates, mısır, taze domates, salatalık turşusu karışımını nar ekşisi, limon ve zeytinyağı ile tatlandırdım.


Süzme yoğurtla hazırladığım cevizli havuç.
Havuçları rendeleyip hafifçe zeytinyağında kavurdum. Ceviz, sarımsak, tuz ve süzme yoğurt ile karıştıdım.



Pancar salatası
Pancarları haşladıktan sonra kabuklarını soyup, küp küp doğradım. Sarımsakları ince ince kıydım. Bol limon, tuz ve zeytinyağı ekledim.

Tatlı olarak da şambali vardı.İki haftadır sevgili eşime vakit bulup bir şambali yapamadım. O da en sonunda dayanamayıp dışarıdan alıp gelmiş. Zaten dışarıdan aldıkları esas şambaliymiş.
Karar verdim. En kısa zamanda hakiki bir şambali yapıyorum ve burada yayınlıyorum....

0 Responses to "yemek masaları..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...