Yağlı Açma

Author: LUGAS // Category: ,
Pastane tezgahlarında sıra sıra görüp de dayanamayıp bir tane aldığım Açmaları artık kendim yapıyorum ve taptazecik tertemiz doya doya yiyorum :) O kipir kipir dağılan lezzetine bayılıyorum.

Malzemeler:

  • 5 su bardağı un ( yaklaşık )
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine )
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Susam ( üzerine )

* içine : 1 pkt margarin ( ya da 250 gr. tereyağ )

Yapılışı:

Un, tuz, şeker karıştırılır ve ortası açılarak su, süt, maya, sıvıyağ, yumurta akı ve sirke ilave edilerek orta yumuşaklıkta, pürüzsüz bir hamur yoğrulur. Hamur dinlendirilmeden yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak az yağlanmış tezgahta elle, kahvaltı tabağından küçük açılır ve yumuşak margarinden ( tereyağ ) 1 çorba kaşığı kadar her tarafına yayılır sonra rule sarılır ve burgu burgu yapılarak, simit şeklinde iki ucu birleştirilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.

Bütün açmalar tamamlanınca üzerine bir tepsi kapatılarak 20 - 30 dak. kadar mayalanması beklenir ve bu süre sonunda üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilerek önceden ısıtılmış 200 der fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


Afiyet Olsun.




0 Responses to "Yağlı Açma"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...