wok usulu tavuk

Author: LUGAS // Category:

1 buyuk kemiksiz tavuk gogsu
2 yumurta
susam
Mantar
Kirmizi biber
Havuc
Yesil biber
Yesil sogan
Sarimsak
Bebe misir(konserve olabilir)
Tuz, karabiber
2 yemek kasigi soya sosu
sivi yag

Tavugu cok ufak bir lokmalik parcalar halinde kes. Sarimsaklari kucuk dogra. Misir ve mantar haric butun sebzeleri kibrit cöpu seklinde kes. Mantarlari ince dilimle. Tavuklari once cirpilmis yumurtaya, sonra susama batirip kizart. Sebzeleride ekle, tuz, biber ve soyayi ekle ve cok harli ateste hizlica karistirarak pisir. Wok bir cin usulu kizartma yöntemidir. Malzemeler bir lokmalik parcalara ayrilirki kizartmasi kolay olsun. Wok tencereside bu usul icin yapilmis bir tencere turudur.

0 Responses to "wok usulu tavuk"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...