TAHİNLİ-SIVIYAĞLI-YULAF GEVREKLİ VE BALLI KURABİYE

Author: LUGAS // Category: , , ,
sağlık açısından hep sıvıyağlı kurabiyeleri tercih eder oldum.günümüzde katı yağların içerisinde ne gibi maddelerin olduğunu anlamak güvenmek çok zor değilmi?buda yine zeytinyağı ile denediğim ve pişince görüntüsünü allayıp pulladığım bir tarifim:-)lezzeti ise buram buram tahin kokulu kıyır kıyır...SIVIYAĞLI TAHİNLİ KURABİYE:
1 su bardağı sıvıyağ ( ben zeytinyağ kullandım)
1 su bardağı tahin (tortulu koyu tarafından:)
1 su bardağı pudra şekeri
5-6 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
üzerine sürmek için:süzme bal ve yulaf ezmesi
YAPILIŞI:un ve kabartma tozu haricinde tüm malzemeyi iyice karıştırarak özleştiriyoruz.en son kabartma tozu ve unu ilave ederek kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye diziyoruz.175 dereceki sıcak fırında hafif pembeleşene dek pişiriyoruz.soğuduktan sonra üzerine bal sürerek yulafa batırıp servis ediyoruz.
AFİYET BAL ŞEKER OLA:))

0 Responses to "TAHİNLİ-SIVIYAĞLI-YULAF GEVREKLİ VE BALLI KURABİYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...