Şekerpare (Başka Usul)

Author: LUGAS // Category: ,

Photobucket
Malzemeler:


2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 çay bardağı bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un (Kulak memesi kıvamında olucak)

Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Vanilya

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez

Hazırlanışı;
Şerbet için şeker ve suyu karışırarak iyice kaynatın. 10dk. kadar kaynatıp limon ve vanilyayı ilave edin.
5 dk. kadar daha kaynatıp altını kapatın.
Tüm malzemeyi karıştırıp azar azar un ekleyerek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.(Sert olmasın)Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yada oval gibi şekil verin.Ortalarına parmak batırın (Ortalarına fındık veya antep fıstığıda yerleştirebilirsiniz)Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp sürün. Bir çatal yardımıyla boylamasına bastırarak hamura derin üç çizgi çizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra 5 dk.dinlendirin.Daha sonra şerbeti şekerparelerin üzerinde gezdirin. Tekrar fırına sürün. (Fırın kapalı olacak ama içindeki ısı şerbeti emmelerine yardım edecek.) Şerbetini iyice çeken şekerpareleri dövülmüş antep fıstığı ve çikolata sos ile süsleyerek servis edin.

0 Responses to "Şekerpare (Başka Usul)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...