Ramazandan Son Kareler

Author: LUGAS // Category: , ,


İlk davet fotoğrafları ablamın sofrasından.Ramazanın yoğun geçmesi,bayram,ülkemizin geçirdiği üzücü günler ve araya giren etkinlik tarifleri sebebi ile bu davet sofralarını paylaşmak gecikti biraz.Ablamın müthiş misafirperverliği ve eniştemin özel yemekzevki sayesinde lezzetli yemekler ve Antep yöresel tatlıları ile geçirilmiş güzel bir ramazan gecesi.


Zeytinyağlıyaprak sarma,fırında patatesli kuzu gerdan,şakşuka&havuç salatası,terbiyeli tavuk suyu çorba


Suböreği,Antep'ten gelen tatlılar(baklava,fıstık ezmesi,fıstıklı sucuk&muska,pestil),Zahter&zeytinyağı ve iftariyelikler


***************


Aşağıdaki ikinci davet sofrası da bizim evdeki son ramazan davetimizden kareler....

Terbiyeli sebzeli tavuk çorbası(iftar telaşı ile fotoğraflanamadı)


Zümrüt kebabı
Malzemeler:
500 gr ortayağlı kıyma(ben yarıyarıya kuzu kıyması kullandım)
1 rende kuru soğan
4 diş sarımsak
yarım demet doğranmış maydonoz
4 yemek kaşığı galete unu
1 yumurta
tuz,karabiber,kimyon,kekik,köfte baharatı,kırmızı biber
1 kase rende taze kaşar
2 yufka
Sos için:2 yemek kaşığı domates salçası,2 yemek kaşığı tereyağ,1 tatlı kaşığı un,tuz, 2bardak sıcak su
Köfte malzemelerini yoğurarak köfteyi hazırkayalım.1 yufkayı ortadan ikiye katlayıp tezgaha serelim.Köftenin yarısını yufkanın geniş kenarına uzunlamasına 3 cm. çapında rulo olarak dizelim,üzerine kaşarın yarısını serpelim..Yufka ile beraber rulo saralım,3 cm uzunluğunda dilimleyip dik olarak tepsiye dizelim.İkinci yufkayada aynı işlemi yapalım.200 c ısınmış fırında 20 dk. kadar pişirelim.Kebab pişerken minik bir tencerede terayağında unu 2 dk. kavuralım salçayı ekleyip 3 dk. daha çevirelim ve sıcak suyunu tuzunu karabiberini ekleyip 10 dk. kadar hafif ateşte kaynatıp altını kapatalım.Pişen kebabları servistabağına alalım sıcak sosunu gezdirelim ve soğutmadan servis yapalım.

Kuzu etli bademli patlıcanlı pilav
500 gr. kemiksiz kuz eti
2 bardak pirinç
2 çay bardağı badem
2 patlıcan,tuz
Patlıcanları alacalı soyarak küp küp doğrayıp kızartalım ve yağını süzdürelim.Bademleri 3-4 dk. haşlayıp kabuklarını soyalım.Pirinci 20 dk. sıcak tuzlu suda bekletelim.Kuzu etlerini düdüklü tencerede 20 dk. kadar haşlayıp iyice pişmelerini sağlayalım.Pilavı pişireceğimiz tencereye bademleri koyalım üzerine kuzu etlerini alalım,etlerin üzerine de patlıcanları dizelim ve 2 bardak yıkanmış pirinci yayalım.2.5 bardak et suyunu kenardan yavaşça akıtalım tencereye,tuzunu ayarlayalım,kaynayınca çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirelim. 20 dk. kadar demlendirip dikkatlice servis tabağına ters çevirelim.(Ben ramazan telaşı ile patlıcanları eklemediğimi pirinçleri tencereye koyarken farkettim ve pirinçlerin arasına ekledim.Görüntüsünde çok şey tadında ise hiçbirşey değişmedi)

Tabbule,iftariyelikler,tulum peynirli roka salatası,güveçte sebzeli mantar

0 Responses to "Ramazandan Son Kareler"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...