Püreli Mantarlı Tavuk

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler:
1 pk. mantar
4 ad. orta boy patates
200gr. kaşar peyniri
1 ad. kuru soğan
1 ad. tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
pul biber, fesleğen

Beşamel Sos için :
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ

İlk olarak patatesleri püre haline getirin içine istediğiniz baharatlardan atın ve püreyi daha önceden sıvı yağla altı yağlanmış mini fırın tepsisine eşit şekilde yayın.
Ben püre yaparken patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyorum, patateslerin üstüne çıkacak kadar su ekleyip haşlıyorum. Suyu azalıp patatesler iyice pişincede rondoya atıp iyice eziyorum. Daha kolay ve çabuk oluyor.

Geniş bir tavada küp küp doğranmış tavuk göğsünü, mantarı, soğanı ve baharatları karıştırın güzelce soteleyip pişirin. Hazırlanan karışımı patateslerin üzerine eşit şekilde yayın.

Beşamel sosun hazırlanışı; 1 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencerede eritin. Üstüne unu ekleyin ve rengi değişene kadar karıştırın. Sonra yavaş yavaş (oda ısısındaki) sütü ekleyerek (topaklanmaması için) çırpma teliyle koyulaşana kadar karıştırın.
Beşamel sosunu tepsideki malzemelerin üstüne güzelce yayın. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayın ve 250 derecede fırına verin. Kaşarlar kızarıncaya kadar fırında bekletin. Sıcak servis yapın. Nefiissss...

0 Responses to "Püreli Mantarlı Tavuk"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...