Peynirli Açma

Author: LUGAS // Category:
Her zaman yaptığım açmadan çok farklı bir açma yaptım..
Çok yumuşak ve lezzetli oldular bundan sonra bu açmalardan yapacağım kesinlikle..

Tarifine gelince..!

Malzemeler:
1 Yumurta
3 bardak un
1 kahve fincaı sıvıyağ
3 çorba kaşığı margarin
1 küp maya
1 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak ılık su

Üzeri için :
100 gr. beyaz peynir
1 yumurtanın sarısı

Yapılışı;
*Tüm malzemeler derin bir kaba konur ve ılık su yardımıyla birlikte yoğurulur..
*Kabarması için üzeri örtülür ve bir kenara konulur..
*Yarım saat kabardıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır, iki avuç arasında uzatılır ve burdurarak yuvarlak şekli verildikten sonra yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizilir..
*Yuvarlakların ortasına parçalanmış peynirden oturtulur ve kabarmaya bırakılır..
*Bu arada fırın ısısı 180 e getirilir ve 15-20 dakika kadar kabartılır açmalar..
*Kabaran açmaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına sürülür, pembeleşene kadar pişirilir..

Afiyet Olsun

0 Responses to "Peynirli Açma"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...