Patatesli Börek-Elde Açma Tepsi Böreği-Zeytin Ezmeli Börek-Peynirli Muska Böreği

Author: LUGAS // Category:


Patatesli Börek



Patatesleri haşlayın soyun ve ezin. Soğanları çok küçük doğrayın. Soğumuş olan patatesi, soğanı (çiğden), pul biberi, karabiberi (biberlerini biraz fazla koyun bu börek acılı çok güzel oluyor), tuzu, naneyi, biraz sıvı yağı karıştırın. Patatesli harçtan yufkalara koyup, böreği kol böreği şeklinde hazırlayın. Biraz sıvı yağ, biraz su ve biraz yoğurdu karıştırıp, böreğin üzerine sürün. Patatesli böreğin üstüne çörekotu serpip, fırınde pişirin.
 
Elde Açma Tepsi Böreği


125gr. Eritilmiş margarin
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı kepekli un
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Yumurta (1 sarısını ayırın)
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (beyaz un)
Arasına:
2 Yemek kaşığı tereyağ, biraz sıvı yağ
Harcı için:
1,5 Su bardağı haşlanmış ıspanak
1 Orta boy soğan, 1 yumurta
3 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 Su bardağı ufalanmış peynir
Sıvı yağ, karabiber, tuz
Yapılışı: Küçük kesilmiş soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Ocağı kapatıp, içine ıspanağı karıştırın. Ispanak soğuyunca içine diğer harç malzemelerini karıştırın. Böreğin hamurunu yapmak için, sıvı malzemelerini karıştırın. Kepekli unu, tuzu ve unu ilave edip hamuru yoğurun. Börek hamurunu 15 dak. dinlendirip, 4 eşit parçaya kesin ve beze yapın. Tereyağıyla sıvı yağını birlikte eritin. Bezelerin ikisini tepsi büyüklüğünde açıp, aralarına tereğından sürerek tepsiye koyun. Üzerine harcın hepsini yayın. Diğer iki bezeye de aynı işlemleri uygulayıp tepsiye koyun. Böreğin en üstüne kalan tereyağını sürün. Yumurta sarısını sürüp çörekotu serpin ve fırında pişirin.
Not: Elde açma tepsi böreğini 1 gün bekletip soğuk olarak servis yapın, tadı daha güzel oluyor.
 
Zeytin Ezmeli Börek



Yufkaları şeritler halinde kesip, üzerlerine zeytin ezmesi sürün. Muska şeklinde sarın ve üstlerine yumurta sarısı sürün. Zeytin ezmeli böreklerin üzerlerine çörekotu serptikten sonra fırında pişirin.

Peynirli Muska Böreği

Yoğurdu, sıvı yağını, maydanozu, peyniri, pul biberini karıştırın. Şerit kesilmiş yufkalara peynirli harcı sürüp, muska gibi sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin ve fırında pişirin.

0 Responses to "Patatesli Börek-Elde Açma Tepsi Böreği-Zeytin Ezmeli Börek-Peynirli Muska Böreği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...