Parmak Kebabi

Author: LUGAS // Category:
Sizlere harika bir lezzet sunmaya geldim. Ilk defa denedim bu tarifi ve yiyenler çok begendi. Özellikle esim "bir daha yapilacaklar listesine alsana bunu" dedi :))




Malzemeler:
  • 500 gr kusbasi dana eti
  • 6 y.k. siviyag
  • 1 y.k. domates salçasi
  • 1 y.k. biber salçasi
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 s.b. su
  • tuz
  • karabiber
  • 4 adet patlican
  • 2 sivri biber
  • 2 domates (evde yoktu o yüzden kullanmadim ama sanirim domatesle daha güzel olur)

Yapilisi:

Etleri bir tencerede suyunu salip çekene kadar pisirin. Suyunu çekince küçük küçük dogradiginiz sogani ve salçalari ekleyip kavurun. 2-3 dk kavurduktan sonra suyumuzu ilave edelim. Tuz ve karabiber ekleyip etler yumusayincaya kadar pisirelim. Bir taraftan patlicanlarimizi alacali soyalim. Ortadan ikiye kesin (çok uzunsa üç'e) ve 2 parçayida uzunlamasina 4 esit parçaya bölün. Tuzlu suda yarim saat kadar bekletelim. Beklettikten sonra kagit havlu ile kurulayalimki kizartirken etraf yag olmasin :)) Pembelesinceye kadar kizarttigimiz patlicanlari tekrar fazla yagini çekmesi için bir kagit havlunun üzerine alin. Yuvarlak borcama patlicanlarimizi koyup üzerine pisen etlerimizi dökelim. Üzerini domates ve biber ile süsleyin. Önceden isitilmis 200 C firinda yaklasik 20 dk pisirin. Yaninda pilav ile servis yapin!

0 Responses to "Parmak Kebabi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...