Kürdan Böreği

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
2 Adet Yufka
3 Adet Sosis
Kürdan
Gazoz Kapağı
Kızartmak İçin: 1 Su Bardağı Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI
Yufkayı ikiye katlayalım.Diğer yufkayı da ikiye katladıktan sonra diğer katlanmış yufkanın üzerine yerleştirelim.Yarım daire şeklini alan yufkalardan gazoz kapağı ile keserek,yuvarlaklar çıkaralım.
Kürdana ilk önce sosis dilimini geçirelim.Arkasından 4 adet yuvarlak kesilmiş yufka parçasını geçirelim.Bu şekilde kürdan dolana dek tekrarlayalım.
Tavaya sıvı yağı alıp,kızdıralım.Kürdanları yağa atıp,kızartalım.Fazla yağı süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde bir süre bekletelim.Sıcak olarak servis yapın.

0 Responses to "Kürdan Böreği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...