NAR ŞURUPLU TATLI

Author: LUGAS // Category:

Geçen gün aldığımız narlar ekşi çıkınca bi süre beklediler. Ne yapayım ne yapayım diye düşünürken aklıma böyle bir kup yapmak geldi. Tadı da fena olmadı hani. Aslında ani geliveren misafir nedeniyle servis biraz aceleye geldi ama bir dahaki sefere daha iyi bir sunum yamayı umuyorum.
malzemeler
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı pirinç unu
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
ara katlar için
1 narın taneleri
1 yemek kaşığı toz şeker
1çay bardağı su
8 adet un haline getirilmiş kakaolu bisküi
Muhallebi malzemelerini tencerede karıştırarak pişirin. Yine karıştıra karıştıra soğutun.Üzeri kabuk olmasın.
Muhallebiyi pişirirken narları bir teflon tavada su ve şekerle 10 dakika pişirin. sonra katı meyve sıkacağından geçirip suyunu çıkarın.Kullanacağınız servis kaplarına önce bisküi kırığı üzerine muhallebi onun üzerine 1-2 yemek kaşığı nar şurubu tekrar kakaolu bisküi kırığı ve tekrar muhallebi olmak üzere kat kat yerleştirin. En üste ayırdığınız nar tanelerini serpin.
afiyet olsun.

0 Responses to "NAR ŞURUPLU TATLI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...