mısır gevreği ve yeşil ayran

Author: LUGAS // Category:





Tüm dünyaya gözleriyle bakarken, yavrusuna kalbiyle bakan tek varlıktır anne.. Yanımızda olsalar da olmasalar da anne olsakta olmasakta, anneler günümüz kutlu olsun..


Anneme.. bir günümde değil her günümde annemsin..


Yaz geliyor fazlalıklar daha bir göze batıyor.. :) İçecek olan annemin bir kadın programında bir diyetisyenin verdiği tarif. Çok sağlıklı toksin attırması dışında tad olarakta başarılı bir içecek, tavsiye ederim...



yeşil ayran

malzemeler:

1 tutam taze dereotu

1 tutam taze maydonoz

1 tutam taze nane

1 kase yoğurt

yeterince su

Otları güzelce yıkayıp rondoya atın. Bir kaşık yoğurt, biraz da su ekleyin. İyice özleşene kadar çırpın. Sonra kalan yoğurtu ve suyu ekleyerek ayran kıvaına getirin. Günde üç öğün afiyetle için. Zayıflatıcı ve toksin attıcı, idrar sökücü, cildi güzelleştirici etkileri varmış.. Tabiki vardır içindekiler müthiş, çok da sevdiğim şeyler mmm.. Ama yapmak her zaman aklıma gelmiyor malesef..


Gelelim ballı-yoğurtlu gevreğimizee.. Bu da benim cornflakes grubu gevrekleri yeme tarzım. Çocukluğumdan beri sütle-şeker katılarak yapılanından hazetmem. Benim tarifim şudur!

Ballı-yoğurtlu gevrek:1 kase çırpılmış hafif sulandırılmış yoğurtun içine biraz bal, 1 avuç kuru üzüm ve bir miktar mısır gevreği katıp akşam üstü geç vakit tatlı krizlerine girdiğimde afiyetle yediğim birşey. Kıtırlığı gitmeden daha leziz oluyor ;)!

0 Responses to "mısır gevreği ve yeşil ayran"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...