MILFÖY KAPLI TAVUK BUT

Author: LUGAS // Category:

Sizinle bugün çok basit bir tarif paylasicam. Milföy kapli tavuk butlari tabaklarinizda çok hos bir görünüm elde etmenizi sagliyor. Yaninda güzel bir salata ile nefis oluyor. Ayrica tarifimi Birsenin düzenledigi YE #52 Davet Yemekleri'ne gönderiyorum.


Malzemeler:
  • 4 tavuk but
  • 5 milföy hamuru
  • 1 yumurtanin sarisi
  • 1 y.k. domates salçasi
  • 1 sogan
  • 3 y.k. zeytinyagi
  • tuz
  • karabiber
  • kekik
  • 0,5 tavuk suyu (butlari hasladiginiz su)

Yapilisi: Tavuk butlarini yumusayincaya kadar haslayip sogumaya birakin. Sogani minik minik dograyip zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavurun. Salçayi ekleyin ve biraz daha kavurun (yaklasik 3-4 dk). Tuz, kekik ve karabiberi ekleyin. Yarim çay bardagi tavuk suyunu ilave edin. Sosu butlarin üzerine sürün. Milföy hamurlarini butlarinizin büyüklügüne göre açin. Butlarin üzerlerine yerlestirip sarin. Kalan 1 hamurdan seritler kesip üzerine yapistirin. Üzerine yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis 180 C firinda pisirin.

0 Responses to "MILFÖY KAPLI TAVUK BUT"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...