mercimek köftesi

Author: LUGAS // Category: ,


Mercimek köftesi, bizim mutfağın favorilerindendir.. Çünkü tek başına bile yeterince kalorili ve besleyicidir.. Yanında marulu ve soğuk ayranıda olunca, biz başka şey aramayız .. :)


malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
1 litre su
2 baş kuru soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
pul biber yada isot (tercihe kalmış)
1çay bardağı sıcak su
1yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
tuz , k.biber ve kuru nane
1 tane marul


Kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. tencerenin kapağını kapatmayın ki taşmasın. Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. Bütün suyunu çekmemesine dikkat edin bulgurları şişirmek için biraz sulu kalmalı.



İnce bulguru sulu mercimeğin üzerine ekleyip karıştırın. Tencerenin ağzını kapatın bulgurlar şişene kadar bekleyin. karabiberi ve pulbiberi ve naneyi de ekleyip karıştırın.



Sonra 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Zeytinyağı ile soğanları öldürün. Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin,. En son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.




5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp ince ince kıyın. Hazır olsunlar.



Mercimekli karışımınızı geniş bir kaba alarak iyice yoğurun Sonra yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. Yoğururken biraz zeytin yağı eklerseniz servis yapana kadar geçen sürede kurumazlar. (Görüntüsü daha güzel kalır.)


Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde çiğ köfte şekli verin. Şimdi bu mercimek köftelerinizin yanına yıkanıp kurutulmuş marulları ve köpüklü soğuk ayranı da ekleyin.:) Afiyet olsun..



0 Responses to "mercimek köftesi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...