KURABİYE

Author: LUGAS // Category:

Çok severek yediğimiz kurabiyenin tarifi şöyle
1 paket margarin(oda ısısında)
8 yemek kaşığı şeker
1 kahve fincanı yoğurt
3 yumurta( ikisinin akını ayıralım)
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
bütün malzemeler yoğurulup şekil verilir ,yoğururken dikkat etmemiz gereken un miktarı ,bazen elimizin ısısına göre un daha fazla gerkebilir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlamalıyız fazla un ilave edersekte kurabiyeler sert oluyor,şekillendirdiğimiz kurabiyeleri çırptığımız yumurta akına daha sonra fındığa batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz 180 derce önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.ÜZERİ İÇİN FINDIK YERİNE TOZ ŞEKER,TOZŞEKERLE KARIŞTIRILMIŞ HİNDİSTAN CEVİZİ,CEVİZ de kullanabiliriz

0 Responses to "KURABİYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...