KOHMA

Author: LUGAS // Category: ,




Annemin ramazanda sahurda çok yaptığı ve benim de tabii bizimkilerin de çok sevdiği mayalı hamurdan yapılmış bir tarif vereceğim size.Tabii ben sadece bunu ramazan da yapmıyorum.Canımız ne zaman isterse yaparım..

Benim yaptığım biraz tembel işi.Annem kadar hamarat değilim :)

Gelelim tarifimize



Malzemesi:



Hazır satılan lavaş ekmeği (12 tanesi bir pakette oluyor )

Tereyağı (3 yemek kaşığı kadar )

Bir çimdik tuz

Süt (Yarım bardaktan biraz fazla )

Arzu edilirse kaymak ( kaymakla daha güzel oluyor ) (iki yemek kaşığı kadar)

Yapılışı:Tavamızda lavaş ekmekleri tek tek ısıtılır.Artık kaç tane istiyorsanız.Lavaşlarımız ısınırken diğer tarafta tereyağı küçük bir tavaya alınır.Güzelce eritilir.Köpürünceye kadar .Üzerine tuz atılır.Sonra kaymağımız ilave edlir.Ardından da süt.Bir güzel kaynatılır.Isınan lavaşlar tek tek yağlanır.Üfff mis gibii oldu :)) . Sonra dilimlenir.Bir bardak çayla afiyetle yenirrrr.Afiyett olsunnnnnn.



0 Responses to "KOHMA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...