KAYSERİ USULÜ MANTI

Author: LUGAS // Category:




Yeni bir hafta yeni birgün bizi bekliyor bu yeni gün ve yeni haftanın hepimizin güzel geçirmesini dileyerek tarifime başlıyorum..Kayserili ve kayseride yaşayan biri olarak mantının tarifini sizle paylaşmazsam olmaz değilmi?Mantı benim oğlumun çok sevdiği yemektir...:)
KAYSERİ MANTISI TARİFİ:

6 sb. una 1 tatlı kaşığı tuz ekip , 1 yumurta kırarak çok az su ile çok sert bir hamur elde ediyoruz.tekrar tekrar yoğuruyoruz.üzerine nemli bir bez örterek içini hazırlayana dek dinlendiriyoruz.250 gr kıymaya; toz biber , tuz 1 adet çok ince doğranmış kurusoğan ve ince çekilmiş maydonozu ekleyip karıştırıyoruz.(burada isteyen içine fesleğen ,reyhan koyabilir)hamuru 3 bezeye alıp açıyoruz.küçük karelere bölerek,iç koyup çok bastırmadan kapatıyoruz.dolapta bekletiyoruz.iyice kaynayan suya atıp harlı ocakta pişiriyoruz.önce suyunu iyice süzüyoruz.süzdüğümüz suya bol salçalı sos döküp karıştırıyoruz.sonra süzdüğümüz mantıları salçalı suya ilave ederek,karıştırıyoruz.bunu yapmamızın amacı mantıların tek tek olmasını sağlamaktır.sarımsaklı yoğurt ve sumakla beraber servis ediyoruz. ....AFİYET OLSUN...

kaynak:http://sevilcedeninciler.blogcu.com/kayseri-mantisiii-geldiiii_3410813.html

canım sevilimin tarifini yaptım bende ayrıca canımm sevilim geçmiş olsun:( enkısa zamanda armıza dönmen dileğiyle:)







0 Responses to "KAYSERİ USULÜ MANTI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...