Kabak Tatlısı tarifi

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
2 kg. bal kabağı
5 adet karanfil
1 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Hazırlanışı
Kabağı doğrama tahtası üzerinde keskin bir bıçakla 2 cm. kalınlığında 6 cm. uzunluğunda dilimlere ayırın. Dilimlerin iç kısımlarındaki çekirdek boşluğunu keserek çıkarın. Dışlarındaki kabuğu 1/2 cm. kalınlığında soyun. Ayıklanmış kabakları bol suya koyup yıkayın. Kabakları bir tencereye tercihen tek sıra, en fazla iki sıra halinde dizin. Üzerlerine karanfili serpiştirin. Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dk .pişirin. Bu süre sonunda tncerenin kapağını açıp, şekeri serpin. Kapağı kapatarak 10 dk. daha pişirin. Atşten alıp bir kenarda soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca kapağını açarak servis tabağına aktarın. Üzerine çekilmiş ceviz içi serpiştirerek servis yapın.

0 Responses to "Kabak Tatlısı tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...