• Home
  • Tarifal2
  • Tarifal3
  • Tarifal4
  • Tarifal5
  • Tarifal6
  • Bedava Tur
  • Tarifal8
  • Tarifal9
  • Tarifal10

Tarif Al

Translate

Bu Blogda Ara

Meta

  • Anasayfa
  • Balık Yemekleri
  • Diyet Tarifleri
  • Dolma Tarifleri
  • Dondurma Tarifleri
  • Et Yemekleri
  • Hamur İşleri
  • Havadan Sudan
  • İçecek Tarifleri
  • Kebap Tarifleri
  • Köfte Tarifleri
  • Makarna Tarifleri
  • Meze Tarifleri
  • Osmanlı Yemekleri
  • Pasta Tarifleri
  • Pilav Tarifleri
  • Pizza Tarifleri
  • Reçel Tarifleri
  • Salata Tarifleri
  • Sebze Yemekleri
  • Sitemizden Haberler
  • Sos Tarifleri
  • Tatlı Tarifleri
  • Tavuk Yemekleri
  • Turşu Tarifleri
  • Videolu Tarifler
  • Yahni Tarifleri
  • Yumurta Yemekleri
  • Yöresel Tarifler
  • Zeytinyağlı Yemekler
  • Çorba Tarifleri
  • Çoçuklar İçin

İSTANBUL SİMİDİ

Author: LUGAS // Category: Hamur İşleri

Malzememiz:
3 su bardağı un
1 paket instant maya
1 su bardağından bir parmak fazla ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay bardağı susam
yarım çay bardağı pekmez
yarım çay bardağı su
Yapılışı: Unumuzu yoğurma kabına alalım.Ortasını havuz gibi açıp mayayı , şekeri,suyu ve tuzu ilave edip yoğuralım.Hamurumuzu mayalanasıya kadar dinlendirelim.Hamurumuzu 22 bezeye ayıralım.Elimizde iki bezeyide uzatıp birbirine dolayalım ve simit şekli verelim.Susamlarımızı bir teflon tavaya alıp kavuralım.Pekmez ve suyumuzu da bir kapta karıştıralım.Simitlerimizi önce pekmeze sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış fırına verip kızarana kadar pişirelim.
Eğer isterseniz hamurumuzu ekmek makinasında da hazırlayabiliriz.Bütün malzemeler akşamdan makinaya konulup sabah mayalı hamurumuz hazır olacak şekilde ayarlanırsa sabahleyin sadece simit şeklini vermek kalır.Nasıl arzu ederseniz.
Afiyet olsunn .






Pişmeden önce ki hali




Piştikten sonra ki hali

0 Responses to "İSTANBUL SİMİDİ"

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tarif, tarifler, pratik tarifler, pasta tarifleri, yemek, içecek, .Tarif Al siz değerli ziyaretçilerimize hizmet için kurulmuş bir blogdur.Sizin desteklerinizle 1 Milyondan fazla ziyaretçiye ve 10binden fazla tarife ulaştık.Herkese teşekkürler.
www.zanox.com
 
 
Tarifal blogundaki hiçbir yazı izinsiz çoğaltılamaz ya da kopyalanamaz.
Sitemizde yayınlanan bazı tarifler alıntıdır ve sahiplerine aittir ve sahipleri tarafından sitemize gelen bir düzeltme yada kaldırma talebinde kaldırılabilir.
(C) Copyright by Tarif Al