İncir Pastası

Author: LUGAS // Category: ,


Malzemeler; (Büyük Dikdörtgen Borcam Ölçüsü)

40 adet kuru incir
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu

Photobucket

Üzeri İçin;

2 poşet kremşanti
1.5 su bardağı süt
Ve Ceviz Fındık Kırığı,Çikolata rendesi

Photobucket

Hazırlanışı;

İncirler ılık suda 2 saat bekletilir ve küçük küçük doğranır.Yumurta şeker ile çırpılır.Un,Kabartma tozu ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.Ardından cevizler en son ise incirler kek karışımına ilave edilir.Karışım Yağlanmış büyük dikdörtgen kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirilir.En son üzerine Süt ile çırpılmış kremşanti sürülür.Fındık veya ceviz kırığı,çikolata rendesi gibi arzuya göre süslenerek dolapta 3-4 saat dinlendirilmeye bırakılır.Soğuk olarak servis edilir.Afiyet Olsun..
Photobucket

0 Responses to "İncir Pastası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...