FISTIKLI KURABİYE

Author: LUGAS // Category:

Bir süredir tatlılardan ve hamur işlerinden uzak durmaya çalışıyorum. Fakat, arada kızım için birşeyler yapmam gerekiyor :) Bu kurabiyeleri de dün akşam kızımla birlikte yaptık.

Malzemeler :
1 su bardağı antep fıstığı tozu,
4 cup un,
2 jumbo boy yumurta,
250 gr. şeker,
150 gr. tereyağ (oda ısısında),
Bir çay kaşığı karbonat,
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1/4 çay kaşığı tuz

Yapılışı :
Oda sıcaklığında tereyağ ve şeker mikserde bir süre çırpılır. Yumurtalar tek tek eklenerek bir süre daha çırpılmaya devam edilir. Un, karbonat, kabartma tozu, tuz elenir. Fıstık tozu ilave edilip çırpılan karışama yavaş yavaş eklenir. Yumuşak ele yapışmayan bir kıvamda oluyor. 10-15 dk. buzdolabında dinlendirdikten sonra şekil verilip, 180 C derece fırında 25 dk. pişirilir.

0 Responses to "FISTIKLI KURABİYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...