fish 'n' chips

Author: LUGAS // Category:

Patates
Kalın tuz (kaya tuzu)
Beyaz etli balık
Yarım su bardağı un
tuz
Yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı süt
Beyaz biber
Kızartma için sıvı yağ

Patatesleri uzunlamasına kalınca dilimle, nişastalarının gitmesi icin bir kaba koy ve üzerine su doldur. Yağı kızdır ve patatesleri iyice kuruttuktan sonra kızart. Mutfak havlusunun üzerine çıkar ve yağını çektir. Kalın tuzdan dök. Kılçıkları ayıklanmış balıkları önce una, sonra yumurta, un, süt ve tuzdan olusan sulu hamura batırarak derin yağda kızart. Mayonez ve ketçap ile servis et. İngiltere`de çok popüler olan bir ayak üstü atıştırma klasiğidir.

0 Responses to "fish 'n' chips"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...