Elmalı Muffin ve Zeytinyağı Gerçeği

Author: LUGAS // Category: , , , , , , ,
Elmalı Muffin ve Zeytinyağı Gerçeği
Ben kendimi mutfakta bulduğumdan beri margarinden uzak duruyorum. Margarin insan eliyle oluşturulmuş doğal olmayan bir besin maddesidir. 7 değil 107 gerçek olsa bu durumu değiştirmez.
Milyonlarca zeytinağacının olduğu ve dünyanın sayılı zeytinyağı üreticisi olan bir ülkenin halkı yılda ancak 1 litre zeytinyağı tüketebilmekte.
İnsanımız " pilav teryağıyla, kurabiye , pasta , kek margarinle pişirilmeli yoksa lezzetli olmaz" gibi bir önyargıya sahip. Kalp, tansiyon, kan yağlarında yükselme türünde rahatsızlıklar gündeme gelince doktor tavsiyesiyle zeytinyağı tüketimi başlıyor. O zaman margarinle ilgili 7 gerçek ! havada kalıyor.
Sözün kısası "her yemek zeytinyağı sever" diyorum ve çok pratik sızma zeytinyağı ile hazırlayabileceğiniz bir muffin tarifi veriyorum...
Malzemeler
3 yumurta
2/3 su bardağı şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı parçalanmış elma
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı elenmiş un
1/2 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
istediğiniz miktarda tarçın
10 adet muffin kalıbı

Yapılışı
Oda ısısındaki yumurtaları şekerle birlikte kabarana kadar çırpın.Sonra elma, havuç, zeytinyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.Son olarak un, tuz, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyin. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın.Önceden ısıtılmış fırında 180 C de pişirin.

0 Responses to "Elmalı Muffin ve Zeytinyağı Gerçeği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...